WP_20150514_002

1000Miglia 2015

1000 Miglia 2015 : Trust@Work eindigt 132-ste algemeen !
Trust@Work slaagde erin om na de succesvolle deelnames in 2013 en 2014 opnieuw geselecteerd te zijn voor de editie 2015 van de mythische Mille Miglia race.

In 2013 en 2014 stonden we aan de start met een “one off” Volpini Lancia barchetta uit 1937 die zowel in 1949 als in 1950 de originele 1000 Miglia uitreed in de handen van Lancia fabrieksrijder “Ippocampo”. Deze bedrijfszekere Volpini op basis van een Lancia Apprillia heeft ons 2 keer zonder al te grote mechanische pannes terug in Brescia gebracht.

Voor de editie 2015 konden we rekenen op het “zwaardere” geschut in de vorm van een fantastische FIAT 508 C Spider uit 1937. Deze auto heeft in 1938 de 20-ste plaats algemeen behaald en was 2-de in de 1.100 cc klasse. De verwachtingen waren dus hoog gespannen en heimelijk werd er op een top-100 plaats gehoopt. Uiteindelijk werd het 132-ste en 3-de Belgische team op 29 Belgische teams.

De Fiat 508C heeft ons helemaal niet in de steek gelaten en dankzij zijn pittige hoogtoerige 1100 cc motor konden we altijd goed mee, behalve dan steil bergop waar we wat tijd verloren. Wat een verademing om – in tegenstelling tot vorige jaren – door pannes geen tijd te verliezen en dus de voorziene slaaptijd integraal te kunnen gebruiken. De 2 vorige edities was dat niet altijd zo met soms maar 2 uur slaap. Dit jaar geraakten we iedere nacht aan min. 4 uur slaap : een echte luxe

De wedstrijd duurde dit jaar ook 1 dag langer waardoor het ritme iets lager lag en het voor de deelnemers dus net iets minder lastig werd. Het is duidelijk dat de nieuwe organisatie geleid door de Automobiel Club van Brescia 100% de commerciële kaart trekt met bijna 450 deelnemers en een wedstrijd die het ook voor “oude” welstellende mensen haalbaar maakt. Nieuw dit jaar was de verplichte medische controle vooraf om uw fysische geschiktheid te testen, en dat voor piloot en navigator. De vorige edities werden enkele ongevallen toegeschreven aan overdreven vermoeidheid. En geloof mij : je moet fit zijn om de 1000Miglia uit te rijden!

De route wordt ook ieder jaar aangepast en die viel dit jaar opnieuw zeer in de smaak ondanks dat de grote klassiekers als Firenze en de aansluitende passes van Futa en Raticosa niet op het programma stonden. Maar daarvoor waren de nieuwe klassiekers als naast de toren van Pisa rijden en vooral een PC rijden op de historische stadsmuren van Lucca alsook een PC op de mythische banking van het circuit van Monza waardige en vooral fel gesmaakte vervangers. In 2013 hebben we wel de “must do” tour van Rome gedaan onder politie begeleiding waar je langs alle Romeinse monumenten geleid wordt (tot het Vaticaan toe) en waar zelfs de stadsring tijdens de vrijdag laatavond spits afgesloten wordt zodat een paar bevoorrechte classic car guys hun ding kunnen doen: onvergetelijk !!!

Nu door panne zijn we in 2014 maar rond 3.00 u ’s morgens in Rome aangekomen met net géén 2 uur slaap tot gevolg waardoor we dit jaar – ondanks perfect op tijd in Rome – beslist hebben om de tour van Rome links te laten liggen en voor onze 5 uur slaap te kiezen…

De terugweg van Rome naar Brescia werd dit jaar voor het eerst onderbroken door nog een overnight stop in Parma en dan een korte “show” etappe tot de finish in Brescia waar Trust@Work een klein feestje organiseerde net voorbij het podium en dat voor alle Belgische teams. Dat feestje heeft geduurd tot de politie ons “dwingend” kwam verzoeken om op te krassen, zoniet zouden ze de alcoholtesters boven halen. Als je de 1000Miglia kan uitrijden, betekent dat veel adrenaline, opperste concentratie, weinig slaap en ABSOLUUT geen plaats (en geen tijd) voor alcohol. Na de finish wordt dat dan goed gemaakt….

MM2015 : voor Trust@Work opnieuw een fantastische editie met een mooi resultaat. Volgende keer toch die Top 100 ambiëren….

No Comments